Η Νία Γουίμς δεχόταν επί μήνες bullying στο σχολείο της στη Νότια Φλόριντα, όταν αποφάσισε να το συζητήσει με συμμαθήτριά της στο Instagram.
Αυτό που ακολούθησε σημάδεψε τη 13χρονη, αναφέρει αγωγή που κατέθεσε η οικογένειά της.
Το άλλο κορίτσι δημιούργησε έναν ψεύτικο λογαριασμό στο Instagram με το όνομα της Γουίμς και χρησιμοποίησε το προφίλ για να στείλει στον εαυτό της και σε άλλα παιδιά μηνύματα που υποτίθεται ότι ήταν από τη 13χρονη.
Τα μηνύματα αυτά περιελάμβαναν απειλές εναντίον του σχολείου, κάτι που οδήγησε στη σύλληψη της Γουίμς και την κράτησή της επί 11 ημέρες, τον Νοέμβριο.
Αργότερα, η αστυνομία κατέληξε ότι το άλλο κορίτσι είχε παγιδεύσει τη 13χρονη.
H Γουίμς, που αφέθηκε ελεύθερη στις 29 Νοεμβρίου, λέει ότι πλέον προσπαθεί να αφήσει πίσω της την παραμονή στο κέντρο κράτησης ανηλίκων. Εκεί μέσα, κάποια στιγμή ένα μεγαλύτερο κορίτσι απείλησε να μαχαιρώσει τη 13χρονη, για μια σοκολάτα, δήλωσε ο δικηγόρος της, Μάρουαν Πόρτερ.
«Πραγματικά δεν θέλω να μιλήσω σε κανέναν για την κατάσταση. Με ρωτάνε αν είμαι εγώ αυτή στις ειδήσεις και απλά πρέπει να πω ψέματα και λέω όχι», δήλωσε η 13χρονη σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η οικογένεια.
Στην αγωγή η οικογένεια κατηγορεί το σχολείο και τη Meta ότι έβλαψαν σοβαρά τη Γουίμς επιτρέποντας την άδικη σύλληψή της. Επίσης σημειώνεται ότι η μητέρα του κοριτσιού σχεδιάζει να συμπεριλάβει την τοπική αστυνομία στους εναγόμενους.
Το χρονικό της υπόθεσης
Η Νία Γουίμς ήταν μαθήτρια του συγκεκριμένου σχολείου εδώ και αρκετά χρόνια και πρόσφατα άρχισε να δέχεται λεκτικό και σωματικό εκφοβισμό από συμμαθήτριές της, σύμφωνα με την αγωγή.
Η μητέρα της, η Λέζλι- Αν Ντέιβις, δήλωσε ότι είχε ζητήσει από το σχολείο να κανονίσει συνάντηση με αυτά τα κορίτσια και τους γονείς τους, αλλά συναντήθηκε μόνο μία φορά με έναν εκπαιδευτικό. Το bullying συνεχίστηκε, οπότε η μητέρα πήρε την κόρη της από το σχολείο.
Στις 18 Νοεμβρίου σύμφωνα με την αγωγή η M.S.- συμμαθήτρια της Γουίμς- υποδύθηκε την 13χρονη και έστειλε μηνύματα στα οποία μεταξύ άλλων απειλούσε να σκοτώσει ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας και έναν εκπαιδευτικό του σχολείου.
Η εκπαιδευτικός ανακάλυψε τα μηνύματα και ενημέρωσε το σχολείο και την αστυνομία. Η M.S. υποστήριξε ότι η Γουίμς είχε στείλει τα μηνύματα και η αστυνομία πήγε στο σπίτι της τελευταίας. Η 13χρονη παραδέχθηκε ότι αντάλλασσε μηνύματα με το άλλο κορίτσι, αλλά αρνήθηκε ότι έστειλε απειλές. Παρόλα αυτά, τη συνέλαβαν με την κατηγορία της απειλής για πρόκληση σωματικής βλάβης ή διάπραξη τρομοκρατικής ενέργειας.
Ακολούθησε ψυχιατρική αξιολόγηση, που καθόρισε ότι η Γουίμς δεν αποτελεί κίνδυνο για τον εαυτό της ή τους άλλους και πως δεν υπάρχει λόγος να παραμείνει υπο κράτηση, σύμφωνα με την αγωγή.
Έτσι, αφέθηκε ελεύθερη στις 29 Νοεμβρίου, με καταβολή εγγύησης.
Όμως, η περιπέτειά της δεν είχε τελειώσει, καθώς όταν επέστρεψε στο σπίτι της ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Οι αρχές και η μητέρα της Γουίμς έχουν δώσει διαφορετικές εκδοχές για την υπόθεση. Η αστυνομία σε ανακοίνωση ανάφερε ότι την ημέρα της σύλληψης η Ντέιβις είπε στην κόρη της να σταματήσει να απαντά τις ερωτήσεις των αστυνομικών και ότι η μητέρα άρχισε να συνεργάζεται μαζί τους μόνο στις 21 Δεκεμβρίου, όταν παρείχε πληροφορίες που τους οδήγησε σε κλήτευση για τη διεύθυνση IP που σχετιζόταν με τα απειλητικά μηνύματα.
Η μητέρα και ο δικηγόρος της δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν σε τι αναφέρεται η αστυνομία σχετικά με την 21η Δεκεμβρίου. Είπαν ότι την ημέρα της σύλληψης η μητέρα έδωσε στους αστυνομικούς το iPad μέσω του οποίου είχε πρόσβαση στο Instagram η κόρη της. «Η Νία και η μητέρα της κάλεσαν μέσα στο σπίτι τους αστυνομικούς. Τους έδωσαν το tablet που φέρεται να χρησιμοποιούσε. Δεν ξέρω τι περισσότερο περίμεναν», δήλωσε ο δικηγόρος.
Στα τέλη δεκεμβρίου το Instagram έδωσε στην αστυνομία τη διεύθυνση IP που χρησιμοποιήθηκε για να σταλούν τα απειλητικά μηνύματα. Στις 18 Ιανουαρίου αποκαλύφθηκε ότι η διεύθυνση IP που σχετίζεται με τους γονείς της M.S. είχε χρησιμοποιηθεί για τις απειλές.
Έπειτα από περαιτέρω έρευνα, η αστυνομία απέσυρε τις κατηγορίες σε βάρος της Γουίμς και κατηγόρησε τη 12χρονη συμμαθήτριά της για διατύπωση γραπτών απειλών για δολοφονία ή πρόκληση σωματικής βλάβης μεταξύ άλλων.
Η μητέρα υποστηρίζει ότι η απαλλαγή της Γουίμς δεν έπρεπε να πάρει τόσο χρόνο.
Στην αγωγή κατηγορεί την αστυνομία ότι απέτυχε να διερευνήσει γρήγορα τη διεύθυνση IP που χρησιμοποιήθηκε για τις απειλές και ότι το Instagram αρνήθηκε να συνεργαστεί ταχέως με τους ερευνητές. Στη συνέντευξη Τύπου ο δικηγόρος της οικογένειας διερωτήθηκε αν ένα πλούσιο λευκό παιδί θα είχε αντιμετωπιστεί όπως η Γουίμς, που είναι μαύρη.
Κανένα παιδί, τόνισε, δεν θα έπρεπε να συλλαμβάνεται χωρίς προσεκτική έρευνα για τα στοιχεία.
Πηγή: LiFO
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr