Στις μέρες μας στις περισσότερες χώρες η θανατική ποινή αποτελεί παρελθόν και δύσκολα κάποιος μπορεί να φανταστεί το ενδεχόμενο η πολιτεία να εκτελεί καταδίκους.
Πολύ περισσότερο να υπάρχουν επαγγελματίες δήμιοι που θα αφαιρούν ανθρώπινες ζωές.
Υπάρχουν όμως και οι χώρες που συνεχίζουν να τιμωρούν ορισμένα από το νόμο εγκλήματα, με θάνατο.
Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας, το 2014 είχαν πραγματοποιηθεί εκτελέσεις σε 22 χώρες, ποσοστό πολύ μειωμένο σε σχέση με αυτό του 1995, οπότε καταγράφηκαν εκτελέσεις σε 42 χώρες παγκοσμίως.
Κίνα, Ιράν Πακιστάν, Σαουδική Αραβία και ορισμένες πολιτείες των Η.Π.Α, είναι τα μέρη του κόσμου με τις περισσότερες εφαρμογές της θανατικής ποινής.
Η «Μηχανή του Χρόνου» στην έρευνά της για στην εσχάτη των ποινών παρουσίασε εικόνες από Λιβανέζικο Κανάλι στο οποίο μιλούσε ο πιο γνωστός δήμιος της Σαουδικής Αραβίας.
“Έχω αποκεφαλίσει πολλούς φίλους μου. Τελειώνω τη δουλειά και πάω σπίτι. Είναι απολύτως φυσιολογικό”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκτελεστής.
Το επάγγελμα του δήμιου φαίνεται ότι είναι απαραίτητο σε όσες χώρες εφαρμόζουν τη θανατική ποινή.
Όσο και αν δείχνει “αναγκαίο κακό” να υπάρχουν οι δήμιοι σε αυτές τις χώρες, παραμένει εξωφρενικό και ακατανόητο ένας άνθρωπος να αποδέχεται και να συνηθίσει ένα τέτοιο επάγγελμα.
Διαβάστε επίσης στη “ΜτΧ”: Ο δήμιος του Στάλιν, που του άρεσαν η καλοπέραση και τα νεαρά κορίτσια. Λαβρέντι Μπέρια, ο μακροβιότερος αρχηγός της σοβιετικής μυστικής υπηρεσίας…
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr