“Θέσαμε σε αναστολή καθηκόντων τους δυο γιατρούς και παράλληλα ξεκίνησε και η πειθαρχική διαδικασία παραπομπής τους στο πειθαρχικό συμβούλιο της 5ης ΥΠΕ”, δήλωσε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, μετά την κατάθεση του στον ανακριτή, σχετικά με την χορήγηση αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή προϊστάμενο του ΟΣΕ
Μεταξύ άλλων, ο κ. Σερέτης αναφέρθηκε στους τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, επισημαίνοντας ότι επτά άτομα βρίσκονται στις ΜΕΘ εκ των οποίων δύο στη Θεσσαλονίκη, τέσσερις στο ΠΓΝ και τέλος ένας στο ΓΝΛ.
Aπό την ΕΔΕ προέκυψε ότι ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ, αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση, και στη συνέχεια ο επιμελητής κατ’ εντολήν του διευθυντή έδωσε 30ήμερη αναρρωτική άδεια. «Η σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που γίνεται, ήτοι ένα 24ωρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών» αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές.
Ο επιμελητής γιατρός που υπέγραψε την αναρρωτική στον προϊστάμενο του ΟΣΕ υποστήριξε, σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο» του Βόλου, πως του έδωσε την άδεια κατόπιν του παραπεμπτικού που φέρεται να είχε υπογράψει ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, Νίκος Χαυτούρας, με διάγνωση «έντονη οσφυαλγία στη μέση».
Ο γιατρός φέρεται να είπε -στο πλαίσιο της ΕΔΕ- ότι ο επιθεωρητής μετέβη απευθείας στον διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής και ότι ο τελευταίος, επειδή δεν είχε εξωτερικό ιατρείο την περασμένη Πέμπτη, με παραπεμπτικό που υπέγραψε και στο οποίο φέρεται να επισημαίνει ότι ο επιθεωρητής υποφέρει από «οσφυαλγία και είναι χρόνιο το πρόβλημά του», ζητούσε από τον νευροχειρουργό να του χορηγήσει αναρρωτική άδεια ενός μήνα. «Το έκανα “καλή τη πίστει”, αφού μου το ζήτησε ο διευθυντής μου που είπε ότι τον εξέτασε», φέρεται να είπε ο επιμελητής γιατρός.
Από την πλευρά του, ο κ. Χαυτούρας μιλώντας στην ΕΡΤ επιβεβαίωσε πως πράγματι εκείνη την ημέρα τον αναζήτησε ο επιθεωρητής, αλλά, επειδή ο ίδιος δεν είχε ιατρείο και επειδή γνώριζε παλαιότερο πρόβλημα υγείας και επειδή εμφανώς κούτσαινε, τον παρέπεμψε για έλεγχο στον επιμελητή γιατρό, ο οποίος υπέγραψε την αναρρωτική άδεια.
Ο Νίκος Χαυτούρας διέψευσε ότι έδωσε εντολή για την αναρρωτική, επέμενε ότι η αναρρωτική δεν φέρει το όνομά του, ενώ υποστήριξε ότι ο επιθεωρητής εξετάστηκε από τον επιμελητή γιατρό και ότι όλα έγιναν στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας.
Μιλώντας αργότερα στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής υποστήριξε ότι ο ίδιος είδε έναν άνθρωπο που ήταν χάλια και τον παρέπεμψε στα εξωτερικά ιατρεία. Λέγοντας πως ακολούθησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, σημείωσε πως ο ίδιος βάλλεται γιατί είναι πολιτικός στόχος.
Μετά το πόρισμα της ΕΔΕ, ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας τίθεται εκτός των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία.
Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη η ενέργεια αυτή γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα.
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr