Δείτε τις ουρές της Ακρόπολης από ψηλά. Η τουριστική πίεση και τα εισιτήρια με ωράριο (drone)

Δείτε τις ουρές της Ακρόπολης από ψηλά. Η τουριστική πίεση και τα εισιτήρια με ωράριο (drone)

Η Ακρόπολη των Αθηνών συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι ανεβαίνουν στον ιερό βράχο, για να θαυμάσουν τα μοναδικά της μνημεία, όπως τον Παρθενώνα και το Ερέχθειο.

Ταυτόχρονα, έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Ηρώδειο, στο Θέατρο του Διονύσου και την Πνύκα και, φυσικά, να επισκεφθούν το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

acropolis_drone

Ο Παρθενώνας από ψηλά. Πηγή εικόνας: Michael Miller

To καλοκαίρι του 2023, η επισκεψιμότητα έχει αυξηθεί κατακόρυφα, καθώς υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 10.000 τουρίστες την ημέρα έρχονται στην Ακρόπολη.

Ουρές σχηματίζονται από τα εκδοτήρια μέχρι τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και η ταλαιπωρία είναι μεγάλη λόγω της ζέστης και της πολύωρης αναμονής.

Το υπουργείο στρέφεται σε συγκεκριμένα μέτρα για την αποσυμφόρηση του αρχαιολογικού χώρου, ένα από τα οποία είναι η καθιέρωση ζωνών επισκεψιμότητας στα ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο της έκδοσης εισιτηρίων σε συγκεκριμένη ώρα έχει αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά σε μεμονωμένους επισκέπτες κι όχι στα γκρουπ, από τα οποία προκαλείται ο μεγαλύτερος συνωστισμός.

Ο πρόεδρος της της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHATTA), Λύσανδρος Τσιλίδης δήλωσε:

Θεωρούμε πως ο χρόνος αναμονής για την είσοδο στο Μνημείο θα μειωθεί σημαντικά βελτιώνοντας τις συνθήκες ιδιαίτερα τώρα που πλέον θα επικρατούν και αρκετά υψηλές θερμοκρασίες.

Παραμένουμε σε ετοιμότητα για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των Αρχαιολογικών Χώρων και των Μουσείων και τη μεθοδική προβολή του πολιτισμού της Ελλάδας“.

Δείτε τους χιλιάδες τουρίστες που ανεβαίνουν στην Ακρόπολη στο ακόλουθο βίντεο drone  του Michael Miller:

Ακρόπολη | Περισσότεροι από 17.000 τουρίστες επισκέπτονται καθημερινά τον Ιερό Βράχο

Πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα της “ΜτΧ” και διαβάστε άγνωστες και ενδιαφέρουσες πτυχές της ιστορίας του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης: τα αθέατα σπήλαια, ο ναός της Παναγίας, το λουλούδι που φύεται μονάχα στην Ακρόπολη και ο αθέατος στυλοβάτης του Παρθενώνα που τον προστατεύει από τους σεισμούς.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Michael Miller

Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr