Πίσω από το τραγούδι «Chiquitita» -μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των ΑΒΒΑ του 1979- κρύβεται μια πολύ συγκινητική «αποστολή».
«Δώσαμε τα πνευματικά δικαιώματα στη Unicef», δήλωσε στο BBC ο συνθέτης και ιδρυτικό μέλος των Abba, Μπιορν Ουλβέους (Bjorn Ulvaeus) και προσθέτει: «έχουν μαζευτεί πολλά χρήματα όλα αυτά τα χρόνια, επειδή το «Chiquitita» έχει παιχτεί πολύ και έχουν πουληθεί πολλοί δίσκοι. Είμαι χαρούμενος γι’ αυτό».
Το τραγούδι γράφτηκε εξαιτίας της συμμετοχής του συγκροτήματος σε μία ειδική φιλανθρωπική συναυλία στην έδρα του Ο.Η.Ε. με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τα προγράμματα καταπολέμησης της πείνας από τη UNICEF, στο πλαίσιο της έναρξης του Διεθνούς Έτους Παιδιού, όπως είχε ανακηρυχθεί εκείνη η χρονιά (1979).
Το τραγούδι που στα ισπανικά σημαίνει «μικρό κορίτσι» σημείωσε τεράστια επιτυχία σε όλη τη Λατινική Αμερική.

Ειδήσεις σήμερα:
- Πέθανε ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ σε ηλικία 65 ετών. Εδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια. Η ζωή και η καριέρα του
- Η «αυτοκρατορία» του πλούτου. Ο Έλον Μασκ στην Κορυφή της Λίστας Forbes
- Η Φίνος Φιλμ γιορτάζει την πρωταπριλιά με θρυλικές στιγμές του Ελληνικού Κινηματογράφου (Βίντεο)
- Μήνας αίματος στην Αττική. 18 Νεκροί από τροχαία. Χιλιάδες παραβάσεις στους δρόμους
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ