Με 263 υπέρ έναντι 9 κατά, η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου.
Η υπόθεση του κ. Βελόπουλου αφορά μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του δύο Ρομά, για δήλωση που έκανε, με αφορμή περιστατικό που είχε σημειωθεί στην Μεσσήνη με εμπλοκή Ρομά, με την οποία είχε ταχθεί υπέρ της οπλοκατοχής, ώστε τα θύματα ληστειών να μπορούν να αμύνονται, όπως ισχυρίστηκε.
Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο κ. Βελόπουλος ζήτησε την άρση ασυλίας του ενώ θετική ήταν και η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας προς την Ολομέλεια.
Την άρση ασυλίας καταψήφισαν μόνο οι 9 βουλευτές του κόμματος του ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα την υπερψήφισαν.
Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου
Ειδήσεις σήμερα:
- Βασίλης Καλογήρου. Στην Καστοριά οι έρευνες για την εξιχνίαση του θανάτου του 39χρονου. Τι εξετάζει η αστυνομία
- Νέα έρευνα. Το Σινικό Τείχος είναι 3 αιώνες πιο παλιό από όσο νομίζουμε
- Απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς. Ο Ερυθρός Σταυρός παρέλαβε τους πρώτους δύο Ισραηλινούς
- Οι 10 υπηρεσίες και προϊόντα που είναι πρωταθλητές στην ακρίβεια. Τι συμβαίνει με τα σουπερμάρκετ
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ