Ο Μάκης Σαλιάρης, που έφυγε από τη ζωή στις 15 Οκτωβρίου του 2015, ήταν ένας δραστήριος και δημιουργικός άνθρωπος. Συμμετείχε ως ντράμερ σε ροκ συγκροτήματα της δεκαετίας του ’60, όπως οι Stormies και οι We Five, έτρεχε επαγγελματικά σε αγώνες αυτοκινήτων για σχεδόν 30 χρόνια και ήταν ο άνθρωπος, πίσω από τη θρυλική “Αυτοκίνηση” και αργότερα το “Κλαμπ 22”, αλλάζοντας τη νυχτερινή διασκέδαση στην Αθήνα.
Ο Σαλιάρης πρόλαβε αυτό που οι μεγαλύτεροι αποκαλούν «παλιές καλές εποχές» στη διασκέδαση. Στη συνάντηση με τη “Μηχανή του Χρόνου” το 2006 περιέγραψε μια ρομαντική εποχή όπου οι νέοι επικοινωνούσαν μέσα από τη μουσική, γίνονταν όλοι μια παρέα στα μαγαζιά και χόρευαν μπλουζ στα πάρτι σε σπίτια:
Στα πάρτι, που τα έλεγαν «συγκεντρώσεις», τα αγόρια κάθονταν χωριστά από τα κορίτσια και ο μόνος τρόπος για να βρεθούν κοντά ήταν να χορέψουν μπλουζ.
Το «You are my destiny» ήταν το τραγούδι σύμβολο που έδινε το σύνθημα για έναν “τολμηρό” χορό με την ελπίδα να αλλάξει η μοίρα…
Όταν κατά τη διάρκεια του χορού το αγόρι ακουμπούσε το χέρι της κοπέλας και εκείνη ανταποκρινόταν σφίγγοντας του τον ώμο, σήμαινε ότι «τα έφτιαξαν».
Σταδιακά τα σπιτικά πάρτι με τα βερμούτ έδωσαν τη θέση τους στα κλαμπ και αργότερα στις ντισκοτέκ. Μέχρι το τέλος της βραδιάς όλοι γνωρίζονταν μεταξύ τους .
Ο Σαλιάρης είχε διαπιστώσει από τη «θητεία» του στα νυχτερινά μαγαζιά, ότι ο έρωτας έπαιζε κυρίαρχο ρόλο στη νύχτα και τη διασκέδαση και γι΄ αυτό όταν ήρθε η ώρα να ανοίξει την περίφημη “Αυτοκίνηση”, έφτιαξε -όπως έλεγε- έναν χώρο «φιλικό στο φλερτ».
«Αυτό που γινόταν στην “Αυτοκίνηση” ήταν επικό. Δεν ήξερες όταν έμπαινες αν θα γυρνούσες με την ίδια παρέα με την οποία ήρθες. Είχαμε έναν φύλακα ειδικά για τα αυτοκίνητα που έμεναν στο πάρκινγκ μας ως το επόμενο πρωί – γιατί κάποιοι έφευγαν μαζί, με το ίδιο αυτοκίνητο, παρατώντας εκεί το δικό τους. Όταν αργότερα άρχισε να συμβαίνει το αντίθετο, κατάλαβα ότι ήταν η αρχή του τέλους», ανέφερε σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ το 2011.
Ο Μάκης Σαλιάρης πίστευε ότι πρέπει πάντα να προσαρμόζεται κανείς στα νέα δεδομένα. Τόσο που θεωρούσε τα social networks, τα νέα κλαμπ.
«Είμαι υπέρ των κρίσεων. Πιστεύω ότι στην κρίση υπάρχουν οι ευκαιρίες. Με το κλαμπ πρέπει πραγματικά να ασχοληθείς 24 ώρες το 24ωρο. Πρέπει να φτιάξεις την ομάδα σου με τέτοιο τρόπο που να μπορεί να αλλάζει και να προσαρμόζεται γρήγορα. Αν δεν γίνει αυτό πεποίθηση και δεν υπάρξουν όρεξη και ιδέες, τίποτα δεν θα δουλέψει. Τα social networks μου κινούν την περιέργεια. Πιστεύω ότι είναι τα νέα κλαμπ. Εκεί βρίσκονται όλες οι καινούργιες προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε».
Η «Μηχανή του Χρόνου» συνάντησε τον Μάκη Σαλιάρη το 2006 σε μια συνέντευξη για τη διασκέδαση στα θρυλικά 60s. Δείτε το νοσταλγικό απόσπασμα, όπου περιγράφει τα πάρτι των νέων που έληγαν πριν από τις 10 το βράδυ.
Διαβάστε επίσης: Αντίο στον δημιουργό του θρυλικού κλαμπ «Αυτοκίνηση» Μάκη Σαλιάρη. Έπαιξε ως ντράμερ μαζί με τον Ερικ Κλάπτον και διακρίθηκε στα ράλλυ ταχύτητας. Έπεσε σε γκρεμό στον πρώτο αγώνα, αλλά κέρδισε 17 πρωταθλήματα!
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr