Σε πλήρη αποκλεισμό θα μείνει το ρωσικό ποδόσφαιρο για ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο 2022-23, καθώς η εκτελεστική επιτροπή της UEFA αποφάσισε να διατηρήσει και να επεκτείνει τον αποκλεισμό εθνικών ομάδων και συλλόγων της χώρας, λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης στην Ουκρανία.
Με βάση τη σημερινή απόφαση, οι ρωσικοί σύλλογοι δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε όλες τια διασυλλογικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας περιόδου (Champions League, Europa League, Europa Conference League, Youth League, Champions League γυναικών), ενώ η εθνική ομάδα ανδρών της χώρας αποκλείεται από την προσεχή διοργάνωση του Nations League και υποβιβάζεται αυτόματα στην Γ΄ κατηγορία. Εκτός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2021-23 μένει και η εθνική ελπίδων της Ρωσίας.
Ακόμη, η εθνική γυναικών της Ρωσίας αποβάλλεται από την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στην Αγγλία, και θα αντικατασταθεί από την Πορτογαλία (την οποία είχε αποκλείσει στα πλέι-οφ), καθώς και από τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών του 2023.
Τέλος, η UEFA αποφάσισε ότι απορρίπτεται η υποψηφότητα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ρωσίας για την ανάληψη της τελικής φάσης του EURO 2028 ή του 2032.

Ειδήσεις σήμερα:
- Το μοιρολόι της Παναγίας στις Καρυές Χίου. Ένα έθιμο που διαδραματίζεται μετά το τέλος της ακολουθίας των Παθών (βίντεο)
- Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Μ. Παρασκευή. Υποχρεωτική ημιαργία για τα καταστήματα
- “Λαβράκι” της ΑΑΔΕ σε κρυφά Airbnb με κέρδη άνω των 8 εκατ. ευρώ. Πως τα εντόπισαν
- Αδειάζει η Αθήνα για το Πάσχα. Πάνω από 30΄οι καθυστερήσεις στην Αττική Οδό. Σύμμαχος η μείωση 12% στην τιμή της αμόλυβδης
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ