Αντρέ ο Γίγαντας. Ο παλαιστής που έπασχε από ακρομεγαλία. Για να μεθύσει έπρεπε να πιει τουλάχιστον 100 μπύρες

Αντρέ ο Γίγαντας. Ο παλαιστής που έπασχε από ακρομεγαλία. Για να μεθύσει έπρεπε να πιει τουλάχιστον 100 μπύρες

Ο Αντρέ Ρενέ Ρουσιμόφ έμεινε γνωστός ως ο Αντρέ ο Γίγαντας, καθώς έπασχε γιγαντισμό. Ήταν επαγγελματίας παλαιστής και οι φίλαθλοι τον αποκαλούσαν το «όγδοο θαύμα του κόσμου».

Γεννημένος το 1946 στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας, ήδη από την ηλικία των 12 ετών είχε παρατηρήσει το πρόβλημά του με τον γιγαντισμό.

Είχε ύψος 1,90 μέτρα, ζύγιζε 110 κιλά ενώ είχε ασυνήθιστα μακριά χέρια. Αν και ήταν πολύ καλός μαθητής στα μαθηματικά, δεν σπούδασε κάτι, καθώς πίστευε ότι θα του ταίριαζε καλύτερα η δουλειά του αγρότη.

Στην αρχή, εργάστηκε στα αγροκτήματα του πατέρα του κι έπειτα σε εργοστάσιο που κατασκεύαζε κινητήρες.

Γρήγορα κατάλαβε ότι δεν του ταίριαζε αυτή η δουλειά. Όταν έγινε 18 ετών, μετακόμισε Παρίσι και διδάχθηκε επαγγελματική πάλη από τον Ρόμπερτ Λαγκέατ. Ο προπονητής του αναγνώρισε τις δυνατότητες που θα είχε ένας τόσο μεγαλόσωμος άνδρας στο άθλημα, ο οποίος είχε φτάσει σε ύψος 2,24 μέτρων.

Αντρέ ο Γίγαντας τη δεκαετία του 1970. Πηγή: Wikipedia

Το 1968, έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο και κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών FFCP. Το 1970, μετακόμισε στην Ιαπωνία, όπου με το όνομα “Monster Roussimoff” κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων IWA μαζί με τον Michael Nador. Εκεί διαγνώστηκε με ακρομεγαλία.

Το 1971, μετακόμισε στον Καναδά και το 1973 ο Vincent J. McMahon έγινε ο μάνατζέρ του και του έδωσε το όνομα «Αντρέ ο Γίγαντας». Στη συνέχεια, περιόδευσε σε όλο τον κόσμο και στις 24 Μαρτίου 1973, έκανε το ντεμπούτο του στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης (WWWF).

Κατάφερε να γίνει «μύθος» στο άθλημα ενώ ήρθε αντιμέτωπος και με μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως οι Χαλκ Χόγκαν, Κινγκ Κονγκ Μπάντυ και Τζέικ «το Φίδι».

Ο Αντρέ ο Γίγαντας (κάτω) και ο Χαλκ Χόγκαν (πάνω) σε αναμέτρηση. Πηγή: Wikipedia

Το 1974, ο Αντρέ είχε μπει στο βιβλίο Γκίνες ως ο πιο ακριβοπληρωμένος παλαιστής στην ιστορία, καθώς ο ετήσιος μισθός του άγγιζε τα 400.000$

Το 1989, συνελήφθη, επειδή επιτέθηκε στον κάμεραμαν του KCRG-TV που βιντεοσκοπούσε τον αγώνα του με τον Απόλυτο Πολεμιστή, αλλά αθωώθηκε. Ωστόσο, του επιβλήθηκε πρόστιμο 100$, για εγκληματική κακοποίηση ενώ έπρεπε να πληρώσει και στο κανάλι 233$, για ζημιά που προκάλεσε στον εξοπλισμό του.

Είχε ένα αγρόκτημα στη Βόρεια Καρολίνα, το οποίο φρόντιζαν δύο πολύ καλοί του φίλοι. Το σπίτι ήταν προσαρμοσμένο για να ζει ένα γιγαντιαίος άνθρωπος.

Στο μεταξύ, πολλοί μιλούσαν για την γενναιοδωρία και την ευγένεια του Αντρέ. Πάντα πλήρωνε εκείνος όταν έβγαινε για φαγητό με παρέα ενώ επέμενε να πληρώσει και όταν τον φιλοξενούσαν.

O Αντρέ εναντίον του Τζακ του «Φιδιού». Πηγή: Wikipedia

Το αλκοόλ

Εκτός από Αντρέ ο Γίγαντας είχε χαρακτηριστεί και ως ο «ο μεγαλύτερος μεθυσμένος στη Γη». Μέσα σε έξι ώρες, είχε καταφέρει να πιει πάνω από 41 λίτρα μπύρας.

Στις 23 Ιανουαρίου 1984, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Late Night», με τον Ντέιβιντ Λέτερμαν, αποκάλυψε ότι είχε καταναλώσει έως και 117 μπύρες.

Όταν ο παρουσιαστής τον ρώτησε αν ήταν μεθυσμένος, ο Αντρέ είπε ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί γιατί λιποθύμησε. Επίσης, είπε ότι σταμάτησε να πίνει μπύρα 14 μήνες πριν από εκείνη την εμφάνιση.

Πριν από τον αγώνα του WrestleMania III, είχε πιει 14 μπουκάλια κρασί. Ο Χαλκ Χόγκαν υποστήριξε ότι, στη διάρκεια τρίωρης διαδρομής με λεωφορείο, ο Αντρέ είχε πιει 12 μπουκάλια Pouilly-Fuissé.

Ο Αντρέ ο Γίγαντας την ώρα της μονομαχίας. Πηγή: Picryl

Το 1987, υπέστη περικαρδιακή συλλογή και υποβλήθηκε σε περικαρδιοπαρακέντηση. Σύμφωνα με έναν αστικό μύθο, ο αναισθησιολόγος δεν ήξερε πόσο φάρμακο να χρησιμοποιήσει για την αναισθησία.

Λόγω του τεράστιου μεγέθους δεν θα του αρκούσε η ποσότητα που χρησιμοποιείται για τον μέσο άνθρωπο. Έτσι, λέγεται ότι ο αναισθησιολόγος έλαβε ως μέτρο σύγκρισης την ανοχή του στο αλκοόλ.

Ο θάνατος

Στις 27 Ιανουαρίου 1993, ο παλαιστής είχε βρεθεί με φίλους του, για να παίξουν χαρτιά στο ξενοδοχείο Μολιέν στο Παρίσι. Όταν επέστρεψε στο δωμάτιό του, τα ξημερώματα της επόμενης μέρας, υπέστη καρδιακή ανακοπή λόγω συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας. Εντοπίστηκε νεκρός, σε ηλικία 46 ετών, από τον σοφέρ του και τον διευθυντή του ξενοδοχείου.

Ο Αντρέ βρισκόταν στο Παρίσι εκείνη την περίοδο, για να παραστεί στην κηδεία του πατέρα του αλλά και για να είναι με τη μητέρα του στα γενέθλιά της.

Αντρέ ο Γίγαντας σε αναμέτρηση. Πηγή: Wikipedia

Ο γιγαντισμός προκάλεσε πολλά προβλήματα, σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Από τα τέλη του ’80, είχε ξεκινήσει να έχει πόνους στα άκρα ενώ η καρδιά του δεν μπορούσε να μεταφέρει το αίμα σε όλα τα σημεία του σώματός του.

Στη διαθήκη του έγραψε ότι ήθελε να αποτεφρωθεί και η στάχτη του να φυλαχθεί. Πριν γίνει γνωστή η τελευταία του επιθυμία, η οικογένειά του σκόπευε να κάνει κηδεία και να τον θάψει πλάι στον πατέρα του.

Τελικά, η σορός του μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ, όπου αποτεφρώθηκε. Οι στάχτες του σκορπίστηκαν αγρόκτημά του στη Βόρεια Καρολίνας.

Πηγή αρχικής εικόνας: Wikipedia

Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr