Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή το μεσημέρι της Πέμπτης (5/12) ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Κωνσταντίνο Τασούλα, με αφορμή την υπόθεση του 45χρονου αστυνομικού.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε τη Βουλή για «συγκάλυψη της υπόθεσης με ανήθικο τρόπο» και ανέφερε ότι ο αστυνομικός παρέμεινε στη Βουλή παρά τα πειθαρχικά μέτρα εναντίον του. Επίσης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέδεσε την «συγκάλυψη» αυτή με τον χειρισμό ενός θανατηφόρου τροχαίου έξω από τη Βουλή.
Η Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Τον καλύπτετε τόσα χρόνια. Του είχαν αφαιρέσει το όπλο από τον Φλεβάρη του 2023 και τον καλύπτετε». Ο Κωνσταντίνος Τασούλας απάντησε, τονίζοντας πως το όπλο του αστυνομικού αφαιρέθηκε λόγω «αγχώδους συμπεριφοράς» και όχι λόγω «ασέλγειας», όπως υποστήριξε η Κωνσταντοπούλου, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε καμία κάλυψη.
Ο πρόεδρος της Βουλής, εκνευρισμένος, της είπε: «Είναι απαράδεκτο να εκμεταλλεύεστε ένα τέτοιο περιστατικό. Είστε απαράδεκτη».
Το επεισόδιο αυτό εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Τον καλύπτετε τόσα χρόνια. Του είχαν πάρει το όπλο από τον Φλεβάρη του 23 και τον καλύπτετε
Κ. Τασούλας: Το όπλο του αφαιρέθηκε για αγχώδη συμπεριφορά. Όχι για ασέλγεια. Δεν έγραφε ο ψυχίατρος για ασέλγεια. Δεν κάλυπτα κανέναν
Ζ. Κωνσταντοπούλου: οφείλατε να ελέγχετε τους φακέλους των αστυνομικών
Κ. Τασούλας: το κάνουμε. Ελέγχουμε τους φακέλους αλλά όταν ανέλαβα πρόεδρος βρήκα στην Βουλή αστυνομικούς των οποίων ο φάκελος θεώρησα ότι είχε ελεγχθεί από τις προηγούμενες διοικήσεις.
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Τον καλύπτετε βρώμικα
Κ. Τασούλας: Βρώμικη είναι η δική σας συμπεριφορά
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θα έπρεπε να ντρέπεστε
Κ. Τασούλας: Όχι εσείς έπρεπε να ντρέπεστε.

Ειδήσεις σήμερα:
- Οι 10 ισχυρότεροι εφοπλιστές στον τομέα του ξηρού φορτίου για το 2025. Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Ελλάδας
- Απετράπη τρομοκρατική επίθεση σε συναυλία της Lady Gaga στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι Αρχές εκτιμούν πως στόχος ήταν η LGBTQ κοινότητα
- Οι τέσσερις σταθμοί του μετρό που θα κλείνουν στις 21:00, μέχρι την Πέμπτη
- Πέθανε σε ηλικία 97 ετών ο Πέτρος Μολυβιάτης. Υπήρξε κορυφαίος διπλωμάτης και δεξί χέρι του Κωνσταντίνου Καραμανλή
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ