Στα 21 χρόνια κοινοβουλευτικού βίου του ο Θεόδωρος Πάγκαλος “τάραξε” πολλές φορές τα “νερά” της πολιτικής ζωής του τόπου με τις τοποθετήσεις, τις αναλύσεις και τις δηλώσεις του. Η Μηχανή του Χρόνου θυμάται μερικές μόνο από τις δηλώσεις του που συζητήθηκαν από την κοινή γνώμη.
1990: Ο Πάγκαλος ως αντιπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης κάνει την απίστευτη δήλωση: “Η Γερμανία είναι οικονομικός γίγαντας αλλά πολιτικός νάνος”. Ο “νάνος” καγκελάριος Χέλμουτ Κολ “τρίζει τα δόντια του” στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου και ο “γίγαντας” Πάγκαλος αποσύρει αμέσως τη δήλωση και ζητάει συγγνώμη.
1994: Ο Θεόδωρος Πάγκαλος κατεβαίνει ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Αθηναίων. Ο αντίπαλός του, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κάνει αίσθηση με την ατσαλάκωτη εμφάνισή του και δείχνει ότι θα κερδίσει τις εκλογές. Ο Πάγκαλος βαφτίζει τον Αβραμόπουλο “Κύριος Τίποτα” και λίγες ημέρες χάνει με πανωλεθρία τις εκλογές από τον κύριο «τίποτα».
1996: Η κρίση των Ιμίων κορυφώνεται. Το κρίσιμο βράδυ η απειλή του πολέμου είναι υπαρκτή. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συγκαλεί σύσκεψη, από την οποία όμως λείπει ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος. Ήταν σε τηλεοπτική εκπομπή και ενημερώθηκε από τον παρουσιαστή Νίκο Χατζηνικολάου ότι σε λίγη ώρα είχε ΚΥΣΕΑ! Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να το μάθει. Χρόνια αργότερα στο βιβλίο των Αθανασίου Έλλις και Μιχάλη Ιγνατίου “Ίμια”, αποκαλύφθηκε ότι ο Πάγκαλος είχε προτείνει να πουν στον ελληνικό λαό ότι φύσηξε και ο αέρας πήρε τη σημαία από τη βραχονησίδα!”. Για το θέμα της σημαίας δήλωνε επίσης: “Όσο πιο καθυστερημένος είναι ένας λαός, τόσο πιο μεγάλος είναι ο φετιχισμός του με τη σημαία”.
1999: Η υπόθεση Οτσαλάν συγκλονίζει το πανελλήνιο. Ο Πάγκαλος ως υπουργός Εξωτερικών αποκαλείται συνθηματικά από πρέσβεις και πράκτορες “μεγάλος τραγουδιστής”. Αποτελεί έναν από τους βασικούς χειριστές της υπόθεσης, η οποία όμως καταλήγει σε φιάσκο, η χώρα εκτίθεται διεθνώς και λίγους μήνες μετά ο Θόδωρος Πάγκαλος αποπέμπεται από την κυβέρνηση. Αργότερα, απατώντας σε κάποιους που μιλούσαν για ντροπιαστικούς χειρισμούς, δήλωνε: “Είμαι υπερήφανος για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Σημίτη στην υπόθεση Οτσαλάν”.
2000-2001: Όπου βρεθεί και όπου σταθεί καταφέρεται εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ήδη προετοίμαζε το έδαφος της διαδοχής του Κώστα Σημίτη. “Στους διαδρόμους του ΥΠΕΞ μιλούν αγγλικά” έλεγε χαρακτηριστικά. Επίσης δήλωνε: “Θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ, αν γίνει αρχηγός ο Γ. Παπανδρέου”, “ο Γ. Παπανδρέου έχει πολλά προτερήματα αλλά δεν έχει τα προσόντα για πρωθυπουργός”, “κάνει ανιστόρητες και αδιέξοδες επιλογές, για να κάνεις εξωτερική πολιτική πρέπει να έχεις στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας”. Το 2009 ο Θεόδωρος Πάγκαλος έγινε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του «ανιστόρητου και ξενόγλωσσου» Γιώργου Παπανδρέου.
2008: Εισερχόμενος στη Βουλή ερωτάται από δημοσιογράφο αν τον προβληματίζει η επιστολή Σημίτη στον Γιώργο Παπανδρέου, σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κύρωση της Νέας Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Πάγκαλος προσπερνώντας απαντάει απαξιωτικά : “δε γαμ..σαι πρωί – πρωί…”.
2010: Από τα έδρανα της Βουλής λέει την ιστορική πλέον φράση: “Σας διορίσαμε. Τα φάγαμε όλοι μαζί” ως απάντηση στην κατακραυγή εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Ξεσηκώνει πλήθος διαμαρτυριών και αργότερα εκδίδει βιβλίο με τον ίδιο τίτλο.
2010: Μιλώντας στην Οξφόρδη “παίνεψε” για μια ακόμη φορά τους Έλληνες πολίτες, λέγοντας “κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος, ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν». Στην ίδια ομιλία “διαφήμισε” διεθνώς και τους επαναστάτες του 1821. “Ένα μάτσο αγράμματοι και αδαείς χωριάτες, οι οποίοι μετά βίας μιλούσαν ελληνικά και ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την Οθωμανική Αυτοκρατορία».
2010: Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ τα βάζει με τις Ένοπλες Δυνάμεις. «Ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του ελληνικού λαού είναι οι στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας». Ακολουθεί το γνωστό κοινοβουλευτικό μπάχαλο.
2010: Με αφορμή την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων στο στόχαστρό του μπαίνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, τους οποίους χαρακτηρίζει κοπρίτες. «Όταν στο δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη, επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή. Ξέρει ότι ποτέ δεν πρόκειται να απολυθεί».
2011: Οι αγανακτισμένοι αρχίζουν τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα. Ο Πάγκαλος μιλώντας στο γαλλικό κανάλι France 5 δήλωσε: «Οι Έλληνες αγανακτισμένοι είναι ένα μείγμα από κομμουνιστές, φασίστες και μαλάκες». Χιλιάδες κατάρες εναντίον του πλημμύρισαν κυρίως to διαδίκτυο.
2011: Ο Πάγκαλος παραδίδει μαθήματα ιστορίας στη βουλή. “Η δημοκρατία αποκαταστάθηκε, όχι το 1974 όπως νομίζουμε, αλλά το 1981, με την εκλογή της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ”. Οι βουλευτές γίνονται έξαλλοι και ο Πάγκαλος ξαναμπαίνει στο στόχαστρο. Στο παρελθόν έχει χαρακτηρίσει τους καθηγητές άπλυτους, έχε πει ότι δεν μπορεί να πληρώσει τους φόρους του, γιατί είχε την ατυχία να κληρονομήσει πολλά ακίνητα και έχει πετάξει τα δημοσιογραφικά μικρόφωνα, όπως στο αμφιθέατρο της οικονομικής σχολής στον Πειραιά.
Αν μη τι άλλο με τον Πάγκαλο δεν πλήξαμε ποτέ.
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr