Τον ρόλο που έπαιξαν οι γερμανίδες νοσοκόμες κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στα πλέον απάνθρωπα πειράματα ευγονικής των Ναζί, έφερε στη δημοσιότητα ρεπορτάζ της Daily Mail.
Σε αυτά τα πειράματα περιλαμβανόταν η ευθανασία όσων παιδιών έπασχαν από νοητική στέρηση ή χαρακτηρίζονταν «ανεπιθύμητοι» από το Γ’ Ράιχ, επειδή δεν πληρούσαν τα φυλετικά κριτήρια.
Σε άλλες περιπτώσεις, παιδιά που προκαλούσαν προβλήματα με τη συμπεριφορά τους, στέλνονταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι νοσοκόμες ήταν απαραίτητες, καθώς τα παιδιά ήταν χιλιάδες χωρίς γονείς και είχαν ανάγκη από καθημερινή «φροντίδα».
Πώς θα μπορούσαν να γίνουν τα πειράματα χωρίς τη συμμετοχή τους;
Το πιο πιθανό είναι ότι συμφωνούσαν και με τους επιστημονικούς σκοπούς, καθώς όταν ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία έκανε συστηματική πλύση εγκεφάλου στη νεολαία και όποιος δεν πειθόταν, εξαφανιζόταν σε κάποιο στρατόπεδο.
Οι νοσοκόμες είναι βέβαιο πως είχαν πειστεί ότι έπρατταν το σωστό. Τα πειράματα είχαν ως στόχο τη δημιουργία μίας ανώτερης φυλής, που θα συγκέντρωνε τα χαρακτηριστικά της Άριας, με τελικό σκοπό την κατάκτηση του κόσμου.
Το πρόγραμμα διήρκεσε ως το 1944 και έως τότε γεννήθηκαν 42.000 βρέφη, με τα χαρακτηριστικά που τους είχαν δώσει οι επιστήμονες, ώστε να ανήκουν στην φυλή των Αρίων.
Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: RawPixel
Διαβάστε στη “ΜτΧ”: Γιόζεφ Μένγκελε. Ο Γερμανός γιατρός που έκανε διεστραμμένα πειράματα σε κρατούμενους του Άουσβιτς και το θρίλερ με την καταδίωξή του στην Κύθνο
Ειδήσεις σήμερα:
- Τέλος εποχής για τα υποθηκοφυλακεία. Ηλεκτρονικές οι συναλλαγές μέσω κτηματολογίου. Το σχέδιο για Τεχνητή Νοημοσύνη
- Θεσσαλονίκη. Απόπειρα απάτης με το πρόσχημα του ΔΕΔΔΗΕ – Ζητούσαν 18.000 ευρώ για διαγραφή οφειλής
- Υπουργείο Υγείας. Στα φαρμακεία της γειτονιάς φάρμακα υψηλού κόστους μετά τον κλειδαρά στον ΕΟΠΥΥ
- Συγκινητικός απολογισμός της Καίτης Γκρέυ. «Ο κόσμος είναι καλός, αλλά εμείς τον κάνουμε κακό» (Βίντεο)
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ