Ένα νέο είδος φιδιού που ανακαλύφθηκε στα Ιμαλάια πήρε το όνομα του σταρ του Χόλιγουντ Λεονάρντο Ντι Κάπριο προς τιμήν του ηθοποιού και ιδρυτή και δωρητή οργανισμών για την προστασία του περιβάλλοντος.
Το Anguiculus dicaprioi είναι ένα φίδι με χάλκινο χρώμα, κοντό κεφάλι, μεγάλα ρουθούνια και «δεκάδες δόντια», σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature.
Τα φίδια του συγκεκριμένου είδους μεγαλώνουν σε μήκος έως και 55 εκατοστά ανέφερε η ομάδα ερευνητών από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ινδία.
A new genus and species of snake from the Himalayas, Anguiculus dicaprioi named after @LeoDiCaprio https://t.co/vRjx1ljrN3#newspecies #herpetology #nhm #rewild #leonardo #dicaprio #HimachalPradesh #Himalayas #Liopeltis pic.twitter.com/KpP6DxQQBE
— Zeeshan A. Mirza (@snakeszeeshan) October 21, 2024
Ο Ντι Κάπριο ξεκίνησε το ομώνυμο ίδρυμά του το 1998 σε ηλικία 24 ετών, αφού εμπνεύστηκε από ντοκιμαντέρ για τη φύση που έβλεπε όταν ήταν παιδί.
Από τότε, το ίδρυμα έχει χρηματοδοτήσει πάνω από 200 έργα σε περισσότερες από 50 χώρες, προστατεύοντας είδη που απειλούνται με εξαφάνιση, αποκαθιστώντας οικοσυστήματα, παρέχοντας καθαρό νερό και χρηματοδοτώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Πλημμύρες στη Μάνδρα. Αθώοι όλοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Ένοχοι τρεις για αμέλεια

Ειδήσεις σήμερα:
- Με καταδίκες για βιασμό ο δράστης των επιθέσεων με κατσαβίδι στο Κορωπί. Τα χειρόγραφα σημειώματα
- Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία στην Πάρο. Μήνυμα 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων (Βίντεο)
- Μαρίν Λεπέν. Στέρηση του «εκλέγεσθαι» για πέντε χρόνια, ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο
- Θα εορτάζεται στα σχολεία η 1η Απρίλιου. Ημέρα που η Κύπρος ξεσηκώθηκε κατά των Άγγλων, για να ενωθεί με την Ελλάδα
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ