Στην φωτογραφία ντοκουμέντο ο αμερικανός στρατιώτης κρατάει στην αγκαλιά του ένα ετοιμοθάνατο βρέφος. Πρόκειται για ένα από τα χιλιάδες αθώα θύματα στην ανελέητη μάχη της Σαϊπάν, κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η σκηνή αποδεικνύει ότι μέσα στη φρίκη του πολέμου μπορεί να υπάρξουν και στιγμές ανθρωπιάς.
Το βρέφος, ήταν το μόνο που επέζησε μέσα σε σπηλιά και βρέθηκε κάτω από δεκάδες πτώματα, που έπεσαν πάνω του και το προστάτευσαν.
Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 12.000 Ιάπωνες στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στη μάχη. Μόνο την πρώτη μέρα σκοτώθηκαν 2.000.
Η εισβολή των αμερικανικών στρατευμάτων, πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου 1944. Λόγω της μεγάλης θνησιμότητας, ονομάστηκε “πόλεμος δίχως έλεος”.
Ακόμα και μετά το τέλος της μάχης, τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, υπήρχαν στρατιώτες που παρέμεναν κρυμμένοι για να σωθούν.
Οι περισσότεροι, όταν συνειδητοποίησαν την συντριπτική τους ήττα, αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν, πέφτοντας από βράχο, που έμεινε στην ιστορία με την ονομασία ο “βράχος της αυτοκτονίας”.
Αφού έκαναν την τελευταία προσπάθεια επίθεσης, γνωρίζοντας πιθανόν ότι θα ηττηθούν γι’ ακόμα μια φορά, έπεσαν μαζικά από τον βράχο για να πεθάνουν ηρωικά.
Ο υποστράτηγος Σαϊτο που ηγείτο της επίθεσης, έδωσε τέλος στη ζωή του με την παραδοσιακή μέθοδο του Χάρα- Κίρι.
Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: Wikimediamtx Commons
Διαβάστε στη “ΜτΧ”: Πως δημιουργήθηκαν οι Σαμουράι πολεμιστές της Ιαπωνίας, που αψηφούσαν το θάνατο για να μην ατιμαστούν. Πως κατασκεύαζαν τα ιερά σπαθιά «κατάνα» και η φιλοσοφία του «χάρα κίρι»…
Ειδήσεις σήμερα:
- Επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου. To προφίλ του δράστη. 4 νεκροί
- Ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ την Κυριακή. Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο
- Χειμωνιάτικος καιρός με ισχυρές βροχές και θυελλώδεις άνεμοι. Ποιες περιοχές επηρεάζονται
- Οι δημοφιλείς προορισμοί για τις ημέρες των εορτών. Ψηλά στη ζήτηση τα Τρίκαλα και η Δράμα
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ