Aγρότης στην Ουαλία φτιάχνει βότκα από πρόβειο γάλα-Η διαδικασία παραμένει επτασφράγιστο μυστικό

Aγρότης στην Ουαλία φτιάχνει βότκα από πρόβειο γάλα-Η διαδικασία παραμένει επτασφράγιστο μυστικό

Καθώς ένα τρακτέρ τρέχει στα μέσα της συνέντευξής μας, πρέπει να ελέγξω ότι δεν έχω ακούσει λάθος. «Φτιάχνεις τη βότκα σου από… πρόβειο γάλα;» ρώτησε ο δημοσιογράφος του BBC, Neil Prior.

Ο βραβευμένος νεαρός αγρότης Bryn Perry, από το Haverfordwest στο Pembrokeshire, χρησιμοποιεί μια καινοτόμο μέθοδο ανακύκλωσης του υπολείμματος ορού γάλακτος από την τυροκομία του για να παράγει το απόσταγμα.

Η αρχή είναι παρόμοια με το milk stout, εξηγεί. Τα σάκχαρα του ορού γάλακτος ζυμώνονται για να παραχθεί ένα είδος μπύρας, το οποίο στη συνέχεια αποστάζεται για να παραχθεί η τελική βότκα.

Αν και ο Bryn και η σύντροφός του Rebecca Morris το περιγράφουν ως «κρεμώδες φινίρισμα που μπορείς να το πιεις προσεγμένο», λέει ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση «μιλκσέικ για μεγάλους».

«Λες στους ανθρώπους ότι φτιάχνεις βότκα από ορό γάλακτος προβατίνας και αμέσως υποθέτουν ότι θα είναι ένα γαλακτώδες ποτό με βάση τα γαλακτοκομικά», είπε.

«Στην πραγματικότητα είναι αρκετά παρόμοιo με μια κανονική βότκα, αλλά πιο απαλ;o – κάτι που μπορείς να απολαύσεις με λίγο stilton και σταφύλια στη θέση ενός λιμανιού».

Όπως λέει στο BBC, η ιδέα του ήρθε μετά τον πόνο που ένιωσε, όταν έριχνε ποσότητες ορού γάλακτος στα σκουπίδια.

«Από την ίδρυσή μας, φτιάχναμε πέντε διαφορετικές ποικιλίες τυριού πρόβειου γάλακτος, αλλά καθημερινά πετάγαμε τα μισά από όλα όσα μαζεύαμε ».

Αφού διαχωριστούν τα τυριά για χρήση στα τυριά τους, ο ορός γάλακτος που έχει απομείνει μεταφέρεται στο κοντινό αποστακτήριο In The Welsh Wind, στο Tan-y-Groes, για επεξεργασία.

Τους πήρε ένα χρόνο να ασχοληθούν με τη συνταγή προτού στον Bryn απονεμηθεί το αναμνηστικό βραβείο Brinley Williams για τον καλύτερο ανερχόμενο αγρότη στην Ουαλία.

“Η ακριβής διαδικασία είναι ένα μυστικό που φυλάσσεται στενά – μετά από όλη την προσπάθεια που καταβάλαμε σε αυτήν, δεν πρόκειται να πούμε σε όλους πώς έγινε”, είπε ο Bryn.

«Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούμε ολλανδικά πρόβατα επειδή έχουν τις καλύτερες αποδόσεις γάλακτος, αλλά προσπαθούμε να τα διασταυρώσουμε με γηγενή πρόβατα της Ουαλίας των οποίων τα πόδια είναι πιο σκληρά ».

Πηγή αρχικλης φωτογραφίας: facebook/ @Bryn Perry

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.