Οι “αμμόγλωσσες” φέτος, ήρθαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας λόγω της εκστρατείας του ελληνικού τουρισμού. Επόμενο ήταν να αρχίσουν οι συγκρίσεις. Στην Εύβοια η δημοσίευση της αεροφωτογραφίας με την Μεγάλη Άμμο στο Μαρμάρι δημιούργησε ένα τοπικό ανταγωνισμό μεταξύ Νότιας και Βόρειας Εύβοιας που διεκδικεί και αυτή τα πρωτεία με την δική της αμμόγλωσσα. Αυτή βρίσκεται βορειότερα κοντά στον Κάβο της Λιχάδας.
Η πτήση έχει δύο στάσεις. Η πρώτη ξεκινά από την Παραλία Μύλος και καταλήγει στο Γρεγολίμανο.
Το Γρεγολίμανο είναι μικρός οικισμός του νομού Ευβοίας, του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψό. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, διαθέτει μόλις έναν κάτοικο! Ίσως η ομορφότερη και πιο εντυπωσιακή αμμόγλωσσα της Ελλάδας. Κάποιοι την έχουν χαρακτηρίσει ιδιωτική γιατί βρίσκεται μέσα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Club Med Gregolimano που έχει περιορίσει την εύκολη πρόσβαση, αλλά η κολύμβηση επιτρέπεται για όλους που θα φτάσουν στην εντυπωσιακή ακτή.
Ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς. Χρυσή άμμος και καταγάλανα νερά δημιουργούν ένα παραμυθένιο τοπίο και η εικόνα Up’ο ψηλά είναι καθηλωτική. Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο drone από το προσωπικό κανάλι του UpStories στο YouTube.
Η εντυπωσιακή Παραλία Μύλος
Μια εκπληκτική και γραφική αμμουδιά με σήμα κατατεθέν τον γραφικό ανεμόμυλο που κυριαρχεί στην μέση της παραλίας. Λόγω του ότι αυτή η παραλία βρίσκεται εντός ενός μικρού και πεντακάθαρου κόλπου είναι ιδανικός για θαλάσσια σπορ.
Δείτε ακόμη: Μεγάλη Άμμος, η αμμώδης παραλία που συνεχώς αλλάζει σχήμα. Πτήση πάνω από την εντυπωσιακή ακτή, που επιλέχθηκε για την τουριστική καμπάνια της χώρας (drone)
Στη περιοχή βρίσκεται ο οικισμός Γιάλτρα που είναι κτισμένος σε μια πλαγιά με υψόμετρο 150 μέτρων και θέα στον βόρειο ευβοϊκό. Σύμφωνα με τα ευρήματα των αρχαιολόγων, η περιοχή κατοικήθηκε από τα αρχαία χρόνια, οι πρώτοι κάτοικοι ήταν Αθηναίοι. Εγκαταστάθηκαν εδώ την περίοδο των Ελληνοπερσικών πολέμων, τον 5 αιώνα π.χ. Δυο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την υπάρχουν ιαματικές πηγές και σώζονται τμήματα από ρωμαϊκά λουτρά.
Στο πέρασμα των χρόνων οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να μεταφέρουν το χωριό πιο μακριά από την παραλία για να γλυτώσουν από τις επιδρομές των πειρατών αλλά και των Τούρκων. Επέλεξαν το σημείο που βρίσκεται σήμερα, από το οποίο μπορούσαν να ελέγχουν τη θάλασσα καθώς και να είναι δύσκολο στην πρόσβαση για τους επίδοξους κατακτητές.
Σήμερα τα Γιάλτρα διατηρούν τον παραδοσιακό τους ρυθμό, ενώ οι δόμηση του χωριού θυμίζει των αιγαιοπελαγίτικων νησιών, στενά δρομάκια παλιά πετρόκτιστα κτίσματα του 18 αιώνα.
Με πληροφορίες από voriaevia
Διαβάστε επίσης στη “ΜτΧ”: Μία εντυπωσιακή περιπλάνηση στην ιστορική Αρεόπολη. Ήταν η πατρίδα των Μαυρομιχαλαίων και το χωριό που υψώθηκε το λάβαρο της Επανάστασης του ’21…
Ειδήσεις σήμερα:
- Αυτά είναι τα password που πρέπει να αλλάξετε άμεσα. Στην Ελλάδα, πρώτο στη λίστα των ακατάλληλων είναι το «123456»
- Τουρκία. Τουλάχιστον 66 οι νεκροί από φωτιά σε ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν 238 άνθρωποι (βίντεο)
- Κεφαλονιά. 42χρονη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών απανθρακώθηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι της
- Τι ορίζει η Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα που αποσύρει ξανά ο Τραμπ. Ποιες οι συνέπειες
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ