Αιρέσεις που οδήγησαν σε μαζικές αυτοκτονίες και δολοφονίες οπαδών τους. Κυάνιο, νηστείες θανάτου και φονικά κοκτέιλ

Αιρέσεις που οδήγησαν σε μαζικές αυτοκτονίες και δολοφονίες οπαδών τους. Κυάνιο, νηστείες θανάτου και φονικά κοκτέιλ

Κάποιοι άνθρωποι έχουν το “χάρισμα”  να μπορούν να κάνουν πλύση εγκεφάλου σε ολόκληρες ομάδες σε τέτοιο σημείο, ώστε να τους οδηγήσουν μέχρι και το θάνατο.

Αρκετές θρησκευτικές αιρέσεις, έχουν οδηγήσει σε μαζικούς θανάτους οπαδών και δεν σταματούν να επανεμφανίζονται με άλλη μορφή, άλλο δόγμα, αλλά την ίδια τραγική κατάληξη.

Διανοούμενοι, επιστήμονες, μεσοαστοί, με υπαρξιακές αναζητήσεις, κατέφυγαν για απαντήσεις σε θρησκευτικά μορφώματα, τα οποία, στο όνομα του Θεού και της σωτηρίας της ψυχής, διέπραξαν δολοφονίες και οδήγησαν σε μαζικές αυτοκτονίες. Ηγέτες αιρέσεων, παράφρονες και οι ίδιοι, έστειλαν εκατοντάδες ανθρώπους στο θάνατο, δήθεν για να σώσουν την ψυχή τους ή για να ξαναγεννηθούν σε ένα καλύτερο μέρος.

Μερικές απ’ αυτές “ξεχώρισαν”:

Διεθνής Εκκλησία της Χαρμόσυνης Είδησης. Νηστεία μέχρι θανάτου

Μέχρι τον Μάϊο του 2023, στο δάσος Σακαχόλα της ανατολικής Κένυας, είχαν εντοπιστεί πάνω από 200 πτώματα ανθρώπων που ανήκαν στην αίρεση. Ο επικεφαλής πάστορας Πoλ Μακένζι, έπεισε τα μέλη να αυτοκτονήσουν μέσω ασιτίας, προκειμένου να «συναντήσουν τον Ιησού». Χαρακτηρίστηκε ως η Αφρικανική Τζόουνσταουν.

Ο Μακένζι, πρώην οδηγός ταξί, προσηλύτιζε πιστούς και τους συγκέντρωνε σε μια αχανή έκταση που ισχυριζόταν ότι του ανήκει, στο δάσος Σακάχολα, με την απειλή της επερχόμενης καταστροφής του κόσμου. Πηγή φωτογραφίας: youtube

Εκεί κήρυττε πως ο μόνος τρόπος για να σώσουν οι πιστοί τις ψυχές τους ήταν να νηστέψουν μέχρι θανάτου ή και να σταυρωθούν. Μέσα σε  δύο χρόνια, ο Μακένζι, απαγόρευε στους ανθρώπους που τον πίστεψαν και τον ακολούθησαν, να χρησιμοποιούν φάρμακα ή να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Υποστήριζε πως ο ίδιος, μέσω αποκάλυψης, είχε λάβει ιατρικές και εκπαιδευτικές δεξιότητες τις οποίες προσέφερε με το αζημίωτο.

Ο γκουρού έλεγε: «Πρώτα πρέπει να πεθάνουν τα παιδιά»,  πρέπει να μείνουν νηστικά στον ήλιο». Έπειτα, σειρά είχαν οι γυναίκες και τελευταίοι οι άντρες. Ο ίδιος περίμενε ώστε να καθοδηγήσει μέχρι και τον τελευταίο άνθρωπο που επιθυμούσε να συναντήσει τον Χριστό. Έπειτα αυτοκτόνησε με τον ίδιο τρόπο.

 Η πύλη του Παραδείσου. Οι 39 νεκροί του Σαν Ντιέγκο

 Τον Μάρτιο του 1997, ολόκληρος ο πλανήτης συγκλονίστηκε  όταν έμαθε ότι 39 άνθρωποι, ντυμένοι με πανομοιότυπα μαύρα φούτερ και αθλητικά παπούτσια, ανακαλύφθηκαν νεκροί σε ένα σπίτι, σε ένα προάστιο του Σαν Ντιέγκο. Οι πιστοί της αίρεσης υποστήριζαν ότι προέρχονταν από άλλον πλανήτη και τους είχαν στείλει στην Αμερική ως αγγέλους.

Τα μέλη της αίρεσης έδωσαν τέρμα στη ζωή τους, πίνοντας ένα φονικό κοκτέιλ από αλκοόλ και βαρβιτουρικά, ακριβώς την ώρα που ο κομήτης Hale-Bopp περνούσε από τη Γη. Πίστευαν ότι από πίσω του ακολουθούσε ένα διαστημικό ιπτάμενο όχημα, στο οποίο θα έπρεπε να επιβιβαστούν. Πρώτα όμως θα έπρεπε να βγουν απ’ τα ανθρώπινα σώματά τους, τα “γήινα δοχεία” τους. Πίστευαν ότι μόνο έτσι θα μπορούσαν να προχωρήσουν στο “Επόμενο Επίπεδο”, δηλαδή στον Παράδεισο.

Η ύπαρξη βιντεοκασέτας, όπου είχαν μαγνητοσκοπήσει το ύστατο χαίρε, επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, ότι πρόκειται για ομαδική αυτοκτονία. . Η ηλικίες των νεκρών  ήταν μεταξύ 18 και 24 ετών και οι περισσότεροι εργάζονταν σε εταιρίες πληροφορικής. Πηγή φωτογραφίας: youtube

Το αμερικανικό θρησκευτικό κίνημα  ιδρύθηκε το 1974 από την Μπόνι Νετλς και τον Μάρσαλ Απλγουάιτ, πιο γνωστούς στους ακολούθους τους ως “Ti” και “Do”, αντίστοιχα. Σε δύο χρόνια κατάφεραν  να προσελκύουν εκατοντάδες οπαδούς και από το 1976, το “κίνημα” σταμάτησε να στρατολογεί νέο κόσμο και καθιέρωσε έναν μοναστικό τρόπο ζωής.

Ο Ναός του Λαού. Το μακελειό των 918 ¨πιστών” από κυάνιο

Το 1978, πάνω από 900 “πιστοί” της αίρεσης πέθαναν σ’ έναν καταυλισμό στη ζούγκλα της Γουιάνας, από  κυάνιο. Οι περισσότεροι αυτοκτόνησαν, κάποιοι γονείς, πρώτα σκότωσαν τα παιδιά τους. Η τραγωδία, γνωστή ως «Σφαγή της Τζόουνσταουν» αποτέλεσε τη μεγαλύτερη απώλεια αμερικανικών ζωών, μέχρι τους Δίδυμους Πύργους και συγκλόνισε τις ΗΠΑ.  Η έκφραση «drink the Cool-Αid», το ποτό που χρησιμοποιήθηκε στο φονικό κοκτέιλ, χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα για να δηλώσει την «τυφλή» πίστη και υπακοή σε ένα πρόσωπο ή κίνημα.

Οι επιζώντες υποστήριξαν ότι για το θάνατο όλων αυτών των ανθρώπων, ευθυνόταν ένας βαθιά διαταραγμένος νους, που παγίδεψε τα θύματα με την υπόσχεση ότι θα τους γλίτωνε από τον ακραίο ρατσισμό που βίωναν και θα τους οδηγούσε σε μια δίκαιη κοινωνία. Πηγή φωτογραφίας: youtube

Υπαίτιος της τραγωδίας ο «αιδεσιμότατος» Τζιμ Τζόουνς, ο οποίος ίδρυσε το 1973 την «Τζόουνσταουν», μια «αυθεντικά σοσιαλιστική κοινωνία» όπου υποτίθεται ότι δεν θα υπήρχε πλέον ρατσισμός, σεξισμός ή διακρίσεις σε βάρος των ηλικιωμένων.

Οι οπαδοί, την πλειονότητά τους φτωχοί Αφροαμερικανοί, που έφυγαν από την Καλιφόρνια πιστεύοντας ότι θα οικοδομούσαν έναν ιδανικό κόσμο. Αντί αυτού, πρώην μέλη αποκάλυψαν ότι ζούσαν υπό απάνθρωπες συνθήκες, γινόταν χρήση ναρκωτικών,  οι πιστοί λιμοκτονούσαν ή  μετατρέπονταν σε σκλάβους του σεξ.

Όπως έχουν δηλώσει  επιζώντες του μακελειού, η έκφραση «μαζική αυτοκτονία» προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων. Ο Τζόουνς το είχε ονομάσει «επαναστατική αυτοκτονία», ενώ οι ελάχιστοι διασωθέντες είπαν ότι υπήρχε εξαναγκασμός στο να πιούν το δηλητήριο για να πεθάνουν.

Η πλύση εγκεφάλου που είχαν υποστεί όλο αυτό το διάστημα, ο τρόμος  αλλά και η απελπισία, έκαμψαν την αντίσταση μια μερίδας των πιστών, που δέχτηκαν το δηλητηριώδες κοκτέιλ. Ωστόσο και όσοι αντιστάθηκαν δεν γλίτωσαν τον βασανιστικό θάνατο, αφού οι φρουροί του Τζόουνς το σκεύασμα με ένεση.

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.