Δεν καταργείται το πράσινο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος. Οι χρεώσεις

Δεν καταργείται το πράσινο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος. Οι χρεώσεις

Δεν πρόκειται να καταργηθεί, τουλάχιστον το αμέσως επόμενο διάστημα, το πράσινο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και όσα δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Το πράσινο τιμολόγιο παραμένει ως ένα θεμελιώδες τιμολόγιο. Αυτό, που καταργείται είναι η υποχρεωτικότητα παροχής στους νέους πελάτες», είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ3.

«Αυτό είναι θεσμική ανάγκη για λόγους ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Ωστόσο, επειδή είναι ένα πάρα πολύ δημοφιλές τιμολόγιο, δε θα υπάρχει καμία ή σχεδόν καμία εταιρεία, που να το καταργήσει, γιατί το θέλουν πάρα πολλοί πελάτες», εξήγησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Την ίδια ώρα στελέχη του ΥΠΕΝ τονίζουν ότι οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος πέφτουν και οι πολίτες δείχνουν να προτιμούν τα σταθερά τιμολόγια, γεγονότα, που σύμφωνα με τους ίδιους, δικαιώνουν την πολιτική και τη στρατηγική τους.

Η αίσθηση για τις τιμές

«Οι τιμές στη λιανική στην Ελλάδα είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αυτό δείχνουν δύο διαφορετικές χρονοσειρές, από δυο διαφορετικές πηγές», σημειώνεται χαρακτηριστικά από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με στοιχεία του ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, για την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου η Τιμή Εκκαθάρισης της Αγοράς βρίσκεται στα 93,44 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Αυτό σημαίνει μείωση 11,61% σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα, ενώ μετά από δύο συνεχόμενες ημέρες η χονδρική τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα πέφτει ξανά κάτω από τα 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Πάντως, τόσο ο Οκτώβριος, όσο και ο Νοέμβριο είναι μήνες που παραδοσιακά καταγράφονται χαμηλές τιμές καθώς δεν υπάρχει αυξημένη ζήτηση ενέργειας.

Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr