Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Χειμωνιάτικο σκηνικό από αρχές Νοεμβρίου

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Χειμωνιάτικο σκηνικό από αρχές Νοεμβρίου

Στα ίδια επίπεδα αναμένεται να κινηθεί, τουλάχιστον, μέχρι την επόμενη Τετάρτη ο καιρός, ωστόσο από τις αρχές του νέου μήνα το σκηνικό θα αλλάξει με αποτέλεσμα να υπάρξει η «πρώτη γεύση» χειμώνα στη χώρα.

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του Mega, Χριστίνα Ρήγου, από «1η Νοεμβρίου φαίνεται πως ο μήνας θα μπει με κακοκαιρία και αλλαγή του σκηνικού του καιρού. Η ευρύτερη τάση φαίνεται να αλλάζει από εκείνη την ημερομηνία και μετά».

«Έχουμε μεταφορά ψυχρότερων αέριων μαζών και τη δημιουργία βαρομετρικά χαμηλών που θα μας δίνουν πιο φθινοπωρινές βροχές» συνέχισε η Χριστίνα Ρήγου στην ίδια πρόγνωση για τον καιρό, συμπληρώνοντας πως από «1η Νοεμβρίου θα έχουμε γεύση χειμώνα».

Ο καιρός την 28η Οκτωβρίου

Ενώ ο καιρός έχει γίνει «ασορτί» με την εποχή, και το φθινόπωρο έφερε επί τέλους χαμηλότερες θερμοκρασίες και κατά τόπους βροχοπτώσεις, η εικόνα θα αλλάξει μέχρι τη 28η Οκτωβρίου και το τέλος του μήνα.

Όπως ενημέρωσε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, η εικόνα του καιρού το τριήμερο της 28ης δεν θα διαφέρει από αυτή των επόμενων ημερών, με έναν ήπιο δηλαδή Οκτώβριο.

Ειδικότερα, ο καιρός και την 28η θα κυλήσει χωρίς βροχές, αλλά με τις τυπικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Όπως εκτίμησε ο ειδικός, εκείνη την ημέρα οι θερμοκρασίες στα βόρεια της χώρας δεν θα ξεπεράσουν κατά πολύ τους 20, ή και λιγότερους, βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νότια θα κυμανθεί στους 23 με 24 βαθμούς, χωρίς να σημειωθούν βροχές.

Παράλληλα, από την Κυριακή έχουν ήδη σημειωθεί οι πρώτες θερμοκρασίες υπό του μηδενός, και συγκεκριμένα στο Νευροκόπι, όπου έφτασαν τους -1.

Ο μετεωρολόγος επεσήμανε πως η ανυδρία που θα δούμε στην Ελλάδα το τελευταίο δεκαήμερο, και με την οποία θα κλείσει ο μήνας, είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται γενικότερα στα Βαλκάνια, και κατά μέρος στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

TAGS: