Είναι ίσως ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Ελλάδα, και έχει τοποθετηθεί στην διεθνή λίστα με τους “δρόμους του θανάτου”. Βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία και ενώνει δύο ορεινά χωριά.
Βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων και έχει μήκος περίπου 12 χιλιόμετρα. Είναι στρωμένος με χαλίκια και τεράστιες λακκούβες δυσχεραίνουν τη διέλευση των αυτοκινήτων.
Δεν έχει προστατευτικές μπάρες και βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, γεγονός που προκαλεί τρόμο στους διερχόμενους οδηγούς.
Είναι εξαιρετικά στενός, με αποτέλεσμα όταν συναντιούνται δύο αυτοκίνητα να δημιουργείται πρόβλημα. Όταν ο καιρός δεν είναι καλός, γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνος. Σήμανση δεν υπάρχει -φυσικά- και οι κατολισθήσεις εντείνουν την επικινδυνότητα.
Ο δρόμος ενώνει το χωριό Πατιόπουλο με το Περδικάκι
Το ορεινό Περδικάκι βρίσκεται σε υψόμετρο 740 μέτρα και φημίζεται για το γεγονός ότι επί 400 χρόνια τουρκοκρατίας παρέμεινε ελεύθερο, καθώς δεν εγκαταστάθηκε εκεί ποτέ τούρκικη φρουρά στο χωριό.

Στους χάρτες επισημαίνεται ως επικίνδυνος δρόμος: https://goo.gl/maps/dSCzW2S14LLbkeXm9
Για να φτάσει κάποιος από το Πατιόπουλο στο Περδικάκι, που είναι χωριό του Βάλτου, υπάρχουν δύο επιλογές. Η επαρχιακή οδός, που είναι σε καλύτερη κατάσταση και ο επικίνδυνος χωματόδρομος. Όσοι διαλέξουν το δεύτερο και δεν τον έχουν διασχίσει ξανά, μάλλον το μετανιώνουν.
Τόσο η ανάβαση όσο και η κατάβαση του δρόμου είναι εξίσου επικίνδυνες, ενώ οι απότομοι γκρεμοί κατά μήκος του δρόμου κόβουν την ανάσα.

Ο δασικός δρόμος συνδέει το Πατιόπουλο με το Περδικάκι στην Αιτωλοακαρνανία και έχει κατάληξη τη λίμνη Κρεμαστών. Συνήθως σε αυτό το δρόμο κινούνται οι κυνηγοί και οι ντόπιοι.
Ο δρόμος κινείται παράλληλα με τον ποταμό Αχελώο, που κυλάει στο βάθος του βουνού. Όσοι δεν φοβούνται τα ύψη, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον ποταμό από ψηλά και τα δέντρα που τον περιβάλουν.
Φυσικά έτσι όπως είναι ο δρόμος καλύτερα να τον κοιτάνε προσεκτικά παρά να θαυμάζουν το τοπίο.
Διαβάστε επίσης στη “ΜτΧ”:Ο δρόμος προς τα Ιμαλάια είναι για γερά νεύρα. Άλλοι απολαμβάνουν τη θέα του γκρεμού και άλλοι λιποθυμούν

Ειδήσεις σήμερα:
- Europol. Εξάρθρωση δικτύου παιδικής πορνογραφίας. Δεκάδες συλλήψεις, έκλεισε η πλατφόρμα Kidflix
- Στο φως το πρώτο αρχαίο θέατρο των Ιονίων νησιών. Δεσπόζει στην καρδιά της αρχαίας πόλης της Λευκάδας
- Πτώση στις πωλήσεις οχημάτων Tesla. Politico: Ο Μασκ θα παραιτηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες από μέλος της κυβέρνησης
- Το ΣτΕ θα αποφανθεί εάν τα “Airbnb” συνιστούν παράνομη μεταβολή της χρήσης ακινήτου από κατοικία σε τουριστική περιοχή
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ